Behang berekenen

Informatie over de berekeningstool

Meet de hoogte en breedte van de wand zodat u eenvoudig het benodigde aantal rollen behang kunt berekenen. Vul beide maten in op de berekeningstool weergegeven op de pagina van het product.

 

De hoogte meten

Omdat een wand qua hoogte niet overal gelijk is wordt een muur links, rechts en in het midden gemeten. Gebruik voor het bereken van het aantal rollen de hoogst gemeten uitkomst. De behangcalculator rekent bij iedere baan behang een snijverlies van 7,5 cm boven en 7,5 cm onder. Bent u een minder ervaren behanger, reken dan bij iedere hoogte 10 cm bovenop de hoogst gemeten hoogte i.v.m. extra snijverlies.

 

 

Het meten van een wand met ramen of deur

Wanneer een raam of deur van het plafond tot aan de vloer loopt kunt u het beste beide gedeeltes van de wand (links én rechts van het raam of de deur) apart meten. Deze gedeeltes worden als twee aparte muren ingevuld in de behangcalculator.

Wanneer een raam of deur niet tot aan het plafond of vloer loopt wordt het gedeelte boven- en het gedeelte onder het raam of de deur gemeten. Beide delen worden als twee aparte muren ingevuld in de behangcalculator.

 

Verschillende soorten wandbekleding in een ruimte

Gebruik voor elk soort wandbekleding de behangcalculator die op de pagina van dat product staat weergegeven. Dus wanneer u meerdere soorten wandbekleding in een ruimte wilt toepassen is het dus niet mogelijk om alles op één berekeningstool te berekenen. De patroon herhalingen kunnen namelijk per artikel verschillen en elke behangcalculator berekend het exacte aantal rollen voor het artikel waarbij het staat vermeldt.

 

Voor meer informatie over de het meten van een wand of de berekeningstool kunt u een e-mail sturen naar info@originwallcoverings.com. Wij helpen u graag!