Behangtrends 2024

 

Een interieur dat stijl en klasse uitstraalt? Dat begint bij de muren. In 2024 zien we een aantal elegante trends, die je muren omtoveren tot een ware blikvanger.

Japans behang: een ode aan rust

 

De Japanse cultuur is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor de westerse wereld. Dit is ook terug te zien in de interieurtrends. Japans behang is een populaire keuze voor wie op zoek is naar een rustige en elegante uitstraling in huis.

 

Kenmerkend voor Japans behang zijn de sierlijke motieven, zoals kraanvogels, kersenbloesems, ginkgo bladeren en bamboe. Deze motieven hebben een diepe betekenis in de Japanse cultuur en worden vaak geassocieerd met geluk, harmonie en schoonheid.

 

Japans behang is een perfecte manier om een rustgevende en serene sfeer in huis te creëren. De sierlijke motieven zorgen voor een gevoel van balans en evenwicht. Bovendien zijn de kleuren vaak zacht en pastellig, wat ook bijdraagt aan de serene uitstraling.

 

kraanvogel behang in kantoorruimte

 

ginkgo bladeren behang in woonkamer

 

kraanvogel fotobehang in woonkamer

 

bamboe behang in woonkamer

 

direct shoppen

 

 

 

Art deco behang: rijke kleuren, weelderige patronen

 

Art deco is een stijl die zich kenmerkt door weelderige patronen, geometrische vormen, rijke materialen en felle kleuren. Deze stijl is weer helemaal terug van weggeweest en is ook in 2024 een van de bepalende behangtrends.

 

De kleuren die bij Art Deco passen, zijn diepblauw, smaragdgroen en goudtinten. Deze kleuren creëren een sfeer van weelde en luxe. Geometrische patronen, zoals chevrons, zigzags en zeshoeken, brengen een ritmische dynamiek in de ruimte. Hoogglansafwerkingen en gouden accenten dragen bij aan een extra dimensie van luxe.

 

Met art deco behang kun je een statement maken in je interieur. Durf te experimenteren met intense kleuren en opvallende patronen. Kies bijvoorbeeld voor een behang met een klassiek zigzagmotief in diepzwart en goud voor een dramatisch effect. Combineer het met meubels in rijke houttinten en fluweelzachte stoffen om de weelderige uitstraling compleet te maken.

 

goud met zwart behang

 

art deco behang achter piano

 

art deco behang roze

 

goud met zwart bamboe behang in woonkamer

 

direct shoppen

 

 

 

3D Behang: een blikvanger in elke ruimte

 

Het is één van de nieuwste en meest populaire trends op interieurgebied: 3D behang. Kenmerkend zijn de speelse grafische en geometrische motieven, maar ook natuurlijke structuren zijn populair. De dessins zijn vaak voorzien van rijke materialen en/of een elegant glanseffect waardoor het behang een luxe uitstraling krijgt. Ook zie je in deze stijl veel fotobehang. Door te kiezen voor een groot patroon zorg je ervoor dat het geheel niet te druk wordt. Belangrijk binnen deze trend is namelijk dat het rustig en stijlvol blijft.

 

3d behang in woonkamer

 

3d wandpanelen behang in een eetkamer

 

3d houten wandpanelen behang achter een bed

 

3d behang in een kantoorruimte

 

direct shoppen