Origin & duurzaamheid

 

Duurzaam ondernemen

Origin - luxury wallcoverings is toegewijd aan een duurzame manier van ondernemen en draagt graag haar steentje bij aan het realiseren van een beter milieu. Het gebruik van FSC®-gecertificeerd papier, oplosmiddelvrije inkten, een efficiënte kleurproductie en een verantwoordelijke manier van afvalverwerking zijn onder andere manieren waarop Origin zich inzet voor een betere wereld.

 

duurzaam ondernemen

 

FSC®-gecertificeerd papier

Voor de productie van Origin - luxury wallcoverings wandbekleding wordt uitsluitend gebruik gemaakt van FSC®-gecertificeerd papier uit goed beheerde en verantwoorde bosbouw. Door het gebruik van milieuvriendelijk behangpapier uit verantwoord bosbeheer draagt Origin - luxury wallcoverings bij aan de bescherming van bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

 

Wil je meer weten over onze FSC®-gecertificeerde producten neem dan gerust contact met ons op. We zijn gecertificeerd onder licentienummer FSC®-C016391.

 

 

 

FSC certificering Origin - luxury wallcoverings

 

Oplosmiddelvrije inkten

Naast het gebruik van FSC®-papier wordt door Origin - luxury wallcoverings uitsluitend gebruik gemaakt van milieuvriendelijke, oplosmiddelvrije inkten. Deze watergedragen inkten voldoen aan de kleurvastheid criteria van de relevante Europese normen maar zijn vrij van schadelijke stoffen die het milieu kunnen aantasten. 

 

Efficiënte kleurproductie

Origin - luxury wallcoverings beschikt over een modern inktmeng-doseersysteem. Dit systeem zorgt voor een zorgvuldige en efficiënte kleurproductie die de hoeveelheid inkt- en verfafval drastisch vermindert. Daarnaast worden kleurrecepten maar ook eventuele restanten automatisch in het systeem opgeslagen wat hergebruik vergemakkelijkt en stimuleert. Kortom, een efficiënte en intelligente machine waarvan het gebruik enerzijds de kleurproductie maar ook zeker het milieu ten goede komt. 

 

Milieuvriendelijke afvalverwerking

Al het afval dat ontstaat tijdens het produceren van Origin - luxury wallcoverings wandbekleding wordt op een milieu verantwoordelijke manier verwerkt.