Nieuwe behangcollectie Wunderkammer

"Een rijke eclectische behangcollectie vol vintage vondsten”

 

Het interieur wordt een avontuur voor de zintuigen, een theater waar de persoonlijke inspiratie blijkt uit het verhaal dat de verzamelstukken, vintage vondsten en karaktervolle souvenirs vertellen over de eigenaar. Geen massaproducten maar een verzameling originele, met zorg gekozen, authentieke exemplaren die worden getoond in een eigen curiositeitenkabinet, een unieke Wunderkammer.

Wunderkammer, de nieuwe exclusieve wandbekleding collectie van Origin – luxury wallcoverings,
ontleent zijn naam aan het vergaren en tentoonstellen van individueel geselecteerde wereldse objecten. Ieder behangontwerp vertelt zijn eigen verhaal wat zorgt voor een rijke verzameling aan expressieve dessins, die zowel afzonderlijk als gecombineerd voor bijzondere, karakteristieke “couture walls” zorgen.

Dessins variëren van handgeschilderde bloempatronen en verfijnde ambachtelijke gravures tot moderne grafische prints en exotische jungle motieven. Kleuren lopen uiteen van chic roestbruin en luxe smaragdgroen tot natuurlijke aardetinten. Hoge contrasten die Wunderkammer vormen tot een eigenzinnige behangcollectie vol stijl, karakter en wereldse allure.

Klik hier om door het online collectieboek van Wunderkammer te bladeren.

Wunderkammer
Behang grafisch goud
Behang palmbladeren

 

Een aantal opmerkelijke dessins uitgelicht:

Coffee culture
Geïnspireerd door de steeds populairder wordende koffiecultuur in o.a. Nederland en Italië toont dit abstracte dessin een olieverfschilderij van een drukbezocht terras in Rome. De tastbare eco-texture versterkt het schildereffect wat zorgt voor een bijzonder ambachtelijke uitstraling.

Painting exhibition
Painting exhibition is een extravagant behangontwerp met een expositie van  diverse betekenisvolle handgeschilderde schilderijen. Het ambachtelijke karakter van deze schilderingen geven het behang extra persoonlijkheid en maken het een opmerkelijk “statement piece” voor het interieur.  

Metallic coins
Een contemporaine  wandbekleding geïnspireerd op een bestaande, ambachtelijke, met munten bekleedde wand. Het ’kostbare’ dessin is gedrukt op een zijdedruk vliesbehang wat zorgt voor een extra luxueuze uitstraling.

Royal Suzani
Royal Suzani, vernoemd naar een decoratief borduurwerk gemaakt in Centraal Azië, kenmerkt  zich door een elegant etnisch bloemmotief. Dit authentieke bloem dessin wordt herhaaldelijk in een vierkante vorm op het behang weergegeven wat een stijlvol en exotisch tegel effect creëert.

Wunderkammer
Behang elegante bloemschilderingen
Behang abstract design turquoise


Zware kwaliteit ook geschikt voor professionele toepassingen

Wunderkammer wordt vervaardigd op een zware vlies kwaliteit die makkelijk te verwerken is. Door de zware kwaliteit van het behang is de collectie zeer geschikt voor professionele toepassingen. Het behang in de collectie Wunderkammer voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot wasbaarheid, lichtechtheid en brandvertragendheid.

Productinformatie en verkoopadressen

De wandbekleding op vliesdrager in de collectie Wunderkammer (53cm. x 10,05m.) is verkrijgbaar bij de woninginrichter en de verf- en behangspeciaalzaak. Klik hier voor uw dichtsbijzijnde Origin dealer.

Wunderkammer behangstalen

Van de wandbekleding in de Wunderkammer collectie kunt u op originwallcoverings.com A4 stalen bestellen. Ga voor meer informatie over het bestellen van stalen naar de Origin stalenservice.