Behangtrends 2023

 

In 2023 zullen er vier bepalende behangtrends zijn. Sommige ken je al en sommige zijn upcoming. We kunnen alvast verklappen dat beige blijft, maar ook tegenhanger hotel chic wint terrein. Lees mee en laat je inspireren door de behangtrends voor 2023!

 

 

Hotel chic behang

 

Met deze schitterende stijl waan je je elke dag in de meest prachtige hotels. Diepe kleuren, mooie materialen en glanzende accessoires verrijken het interieur en zorgen voor een ultiem gevoel van luxe. Durf te kiezen voor echte eyecatchers die het geheel direct naar een hoger niveau tillen. Behang bijvoorbeeld een muur met een gouden bladmotief of een stijlvol 3d design en haal de hotel chic look in huis.

 

 

 

direct shoppen

 

 

 

Behang in nude of beige tinten

 

Nude tinten zijn momenteel dé trendkleuren in het interieur. Deze prachtige neutrale tinten zorgen voor rust in huis en vormen hierdoor perfecte basiskleuren. Muren in nude tinten laten meubelen, decoratieve items en architectuur goed tot hun recht komen. Bovendien zijn nude tinten tijdloos en eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen. Populair is momenteel het ton sur ton effect, waarbij verschillende beige- en zandtinten met elkaar gecombineerd worden. Ga bijvoorbeeld voor een beige bank en leg daar sierkussens in lichtere en donkere tinten op. Of verf je kast in een warme zandkleur en zet deze voor een beige muur.

 

 

 

direct shoppen

 

 

 

Behang geïnspireerd op de natuur

 

Deze behangtrend toont ons diepe verlangen om dichter bij de natuur te komen. Tropische bladmotieven, exotische dierenhuiden en weelderige bloemmotieven versieren menig interieur. Een goede ontwikkeling, want de natuur heeft een positief effect op ons mentale en fysieke welzijn. Spanning en stress verminderen, je creativiteit groeit en je humeur knapt ervan op. Dus ben je op zoek naar rust en evenwicht, haal dan een stukje puur natuur in huis.

 

 

 

direct shoppen

 

 

 

Behang met 3D motief

 

Het is één van de nieuwste en meest populaire trends op interieurgebied: 3D behang. Kenmerkend zijn de speelse grafische en geometrische motieven, maar ook natuurlijke structuren zijn populair. De dessins zijn vaak voorzien van rijke materialen en/of een elegant glanseffect waardoor het behang een luxe uitstraling krijgt. Ook zie je in deze stijl veel fotobehang. Door te kiezen voor een groot patroon zorg je ervoor dat het geheel niet te druk wordt. Belangrijk binnen deze trend is namelijk dat het rustig en stijlvol blijft.

 

 

direct shoppen