Ambachtelijk gemaakt

Wandbekleding op verfijnde, ambachtelijke wijze gemaakt

Origin - luxury wallcoverings koestert haar eigen productie in Nederland. In onze authentieke 'boutiquefabriek' wordt wandbekleding nog volgens de normen van de traditionele lijmdruk geproduceerd. Bij deze eeuwenoude methode worden grote hoeveelheden kalkverf direct op de ondergrond aangebracht. Hierdoor krijgt de wandbekleding een ambachtelijk, met de hand geschilderd mat kalkeffect.

 

 

 

De kwaliteit en puurheid van deze eeuwenoude zuivere, ambachtelijke handdruktechniek zijn behouden gebleven maar het productieproces is gemechaniseerd. Traditionele walsen zorgen ervoor dat het papier, met de nauwkeurig samengestelde kleur verf, wordt ingekleurd waarna het zorgvuldig uitgesneden dessin op het papier wordt gedrukt. Het resultaat, een puur en ambachtelijk behang met een bijzondere en rijke uitstraling. Bekijk onze collectie lijmdruk wandbekleding.

Inmiddels heeft Origin de lijmdruktechniek verder ontwikkeld waardoor zij ook in staat is een glanzende zijdenachtige basis te crëeren. Bekijk hier ons assortiment zijdedruk wandbekleding.

 

 

Meer informatie over de wijze waarop de wandbekleding van Origin - luxury wallcoverings wordt gemaakt? Bekijk onderstaande video.

 

video about Origin luxury wallcoverings